Бюлетин

Очаква се в София да пристигне първият от 29 нови трамвая

Първият от общо 29 нови трамвая, които Столичната община доставя през тази и следващата година, вече пътува към София, съобщава кметът на София Йорданка Фандъкова на страницата си във Фейсбук.

Благодарение на направени икономии по проекта, който се изпълнява в рамките на Оперативната програма “Околна среда”, освен първоначалните 25 трамвая, Столичната община купува четири трамвая допълнително. Плановете на общината са те да се движат по линии 4, 5 и 18. Новите трамваи са част от усилията за модернизацията на градския транспорт и мерките за по-чист въздух, посочва кметът Фандъкова.

Чисто новите трамваи са полски, на компания “Pesa”, каквито са и новите трамваи, доставени през последните години.  Те са нископодови, климатизирани, с възможност за отваряне на платформа за детски колички и хора с увреждания. Трамваите са снабдени с видеонаблюдение и звукова сигнализация за незрящи.

Фандъкова съобщава още, че от утре се пускат в движение автобуси по две нови експресни автобусни линии. Те са с номера 109 и 110 и ще свързват кварталите „Бъкстон“ и „Лозенец“ с Бизнес парка в „Младост 4“ . Подробна информация за маршрутите и разписанията на новите линии може да се намери на – http://bit.ly/3Eu93nc

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам