Бюлетин

Огромна лендарт рисунка се появи на брега на село Дуранкулак

Огромна лендарт рисунка се появи на брега на Дурнакулак. Автор на чудната картина е Вивия Ники, която след двете си представяния на пътуващата изложба “Сърцето на Природата”, сътворява тази картина в огромен размер, съобщават от „Изложби с кауза“.

Творбата е посветена на Любовта. Тя е най-голямата лендарт картина правена досега в България с мащаб 510 квадратни метра. Дължината ѝ е 30 метра, ширината – 17 метра. Картината е изрисувана изцяло с елементи на природата – пясък и зелени водорасли, а с помощта на тънък слой тебеширен контур, максимално безвреден за околната среда, картината е придобила по-добра видимост от небето, откъдето е била заснета с дрон.

Буря отми половината рисунка, а останалата част водорасли, авторката със собствен труд изчисти от плажната ивица и се грижи да премахне следите като възстанови в обичания си облик пясъчния терен, съобщават още от организацията.

“Работих по вътрешен устрем, духовен повик, а накрая разбрах че именно в Дуранкулак е мястото на това изкуство. Нарисувани са млад мъж, юмрук, агне , а името на Дуранкулак означава тур – много силен бик от миналото и кулак – юмрук от старобългарски. Ето тук агресивния бик и юмрука се сведоха до прегръдка на агнето, а юмрукът се превърна в грижливо прегърналата го ръка. Силата на името Дуранкулак се влива в мекотата“, казва авторката.

Вивия Ники добавя още, че тази картина е измислена около 2021 година. „Беше се явила като израз на любовта към животните. Накрая обаче в нея виждам как се изразява Христовият завет. Юмрукът в прегръдка и агнето символизират грижата и любовта на Бога, живото творчество, благостта, кротостта, и добротата“, завършва художничката.

Още от Built.bg:  САЩ и ЕС подготвят нови мита върху вноса на стомана от Китай и други страни

Вивия Ники е архитект и режисьор по образование, през годините се занимава усилено с изобразително изкуство и се отдава на каузи за екологията. Създава младежки комитет “Плодната градина”, който засади вече две благотворителни плодни градини за гражданите на Софийска община.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам