Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Огромна лендарт рисунка се появи на брега на село Дуранкулак

Огромна лендарт рисунка се появи на брега на Дурнакулак. Автор на чудната картина е Вивия Ники, която след двете си представяния на пътуващата изложба “Сърцето на Природата”, сътворява тази картина в огромен размер, съобщават от „Изложби с кауза“.

Творбата е посветена на Любовта. Тя е най-голямата лендарт картина правена досега в България с мащаб 510 квадратни метра. Дължината ѝ е 30 метра, ширината – 17 метра. Картината е изрисувана изцяло с елементи на природата – пясък и зелени водорасли, а с помощта на тънък слой тебеширен контур, максимално безвреден за околната среда, картината е придобила по-добра видимост от небето, откъдето е била заснета с дрон.

Буря отми половината рисунка, а останалата част водорасли, авторката със собствен труд изчисти от плажната ивица и се грижи да премахне следите като възстанови в обичания си облик пясъчния терен, съобщават още от организацията.

“Работих по вътрешен устрем, духовен повик, а накрая разбрах че именно в Дуранкулак е мястото на това изкуство. Нарисувани са млад мъж, юмрук, агне , а името на Дуранкулак означава тур – много силен бик от миналото и кулак – юмрук от старобългарски. Ето тук агресивния бик и юмрука се сведоха до прегръдка на агнето, а юмрукът се превърна в грижливо прегърналата го ръка. Силата на името Дуранкулак се влива в мекотата“, казва авторката.

Вивия Ники добавя още, че тази картина е измислена около 2021 година. „Беше се явила като израз на любовта към животните. Накрая обаче в нея виждам как се изразява Христовият завет. Юмрукът в прегръдка и агнето символизират грижата и любовта на Бога, живото творчество, благостта, кротостта, и добротата“, завършва художничката.

Още от Built.bg:  Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел

Вивия Ники е архитект и режисьор по образование, през годините се занимава усилено с изобразително изкуство и се отдава на каузи за екологията. Създава младежки комитет “Плодната градина”, който засади вече две благотворителни плодни градини за гражданите на Софийска община.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам