Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Ориент Експрес” пристигна в Русе с 54 туристи

Легендарният влак “Ориент Експрес”, който пътува от Париж до Истанбул, спря в ранния следобед днес на Централната жп гара в Русе. В композицията, която се състои от 14 вагона, пътуват 54 туристи от различни държави. Най-много са американците. Има пътници от Австралия, Великобритания, Германия и Йордания.

Родители с деца дойдоха да видят и да снимат луксозния влак, описан от Агата Кристи. На перона с роза в ръка бе и русенецът Александър Мирчев. Мъжът очакваше своята внучка – 31-годишната Рени Драгнева, която работи във влака като старши стюард. Двамата не са се виждали от година.

Рени Драгнева със своя дядо, снимка: БТА

“Радвам се много да я видя. Чакам я от много време. Ще бъде мило посрещане. Такъв е животът – пътуваме по пътищата. Който пътува, има щастието да види много интересни неща“, каза Александър Мирчев.

Рени Драгнева е родена в Русе и е завършила гимназията с преподаване на немски език. След това се преместила с родителите си в Италия. Там учила в университета във Венеция. Работи в „Ориент Експрес“ трета година.

Снимка: БТА

“Да работиш в “Ориент Експрес” е магия. Няма един ден, който да е скучен. Чувството е неописуемо, защото това е като музей на колела. Всички гости имат различни истории и са от различни краища на света. Това прави пътуването винаги интересно. За да работиш в “Ориент Експрес” е необходимо голямо желание, владеене на чужди езици и много търпение“, каза Рени Драгнева.

Тя обяснява, че всеки вагон от композицията е различен и има своя история. Някои са от времето на Втората световна война. В един от вагоните някога е пътувала и Агата Кристи. Композицията включва бар, три ресторанта и бутик.

Още от Built.bg:  Васил Божков излиза на свобода срещу 130 хиляди лева
Снимка: БТА

Пътуването на “Ориент Експрес“ традиционно е през септември, като Драгнева обясни, че сега то е специално и затова е през юни.

За удобството на пътниците се грижи персонал от 41 души. Сред тях е и друг българин – от Велико Търново.

В крайдунавския град влакът бе зареден с вода, премина технически преглед и гранична проверка. Следващата му спирка е Варна, а в Истанбул ще бъде след ден.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам