Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

 „Ориент Експрес“ пуска влак La Dolce Vita в Италия

Легендарният луксозен влак „Ориент Експрес“ се завръща на италианските перони през 2023 год.. Той ще носи името „La Dolce Vita“, а интериорът му е изработен от дизайнерското студио Dimorestudio, вдъхновен от „артистичния плам“ на Италия през 60-те и 70-те години на миналия век.

Изискано вино, придружено от изкусна кухня ще се сервират на пътниците, а акцентът ще е върху произведените в Италия продукти. Влаковете ще разполагат с 12 луксозни купета, 18 спални помещения, една почетна спалня и ресторант.

Снимка: официалният профил на „Ориент Експрес” в Instragram
Снимка: официалният профил на „Ориент Експрес” в Instragram

Шестте 5-звездни влака ще се движат по 12 легендарни маршрута във вътрешността на страната. Общо влаковете от италианската серия ще покриват над 16 000 километра. Приключението с влака ще ни води до 14 италиански области, с повече от 3 международни дестинации – от Рим до Париж, Сплит и до Истанбул.

 

Акцентът на луксозните пътувания, както вече стана ясно, че бъде италианския исторически период на величие, бохемство и бурен артистичен живот от 60-те и 70-те години на миналия век.

Себастиен Базен, председател и главен изпълнителен директор на Accor, която участва в мащабния проект, споделя в изявление:

Огромна привилегия е да дадем ново начало на историческия „Ориент експрес“ за почитатели на влака с високи стандарти. Тези влакове предлагат нова визия за луксозни пътувания, която е отвъд нашето въображение.

Очаква се значителен интерес към знаменития влак. „Ориент Експрес“ притежава изключително богата история. Оригиналният влак е създаден през 1883 г. от Жорж Нагелмакерс. Класическият маршрут на влака е бил от Париж до Истанбул, откъде всъщност идва името му. Така „Ориент Експрес“ среща автентичния ориенталски дух с модерните Парижки полъх и култура.

Още от Built.bg:  Парламентът не избра Росен Желязков за министър-председател

Първият влак за Истанбул тръгва от гарата в Париж с 40 пътници и пътува 13 дни, като се превръща в едно съкровено преживяване, което надхвърля представите за времето си.

И въпреки, че днес, през 21 век, пътниците в българските влакове се срещат вместо с лукс със замръзнали седалки и ледени висулки, то през 1885 год. град Пловдив е бил част от маршрутите на легендарния влак, а малко по-късно и гарата във Варна. Остава да се надяваме в близко бъдеще “Ориент Експрес” да включи отново български градове в маршрута си, а дотогава ще очакваме с нетърпение и любопитство италианския La Dolce Vita.

 

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам