Бюлетин

Открити са нередности в настилката на части от магистрала „Тракия“

Министерството на вътрешните работи и Министерството на регионалното развитие и благоустройството са изследвали какво е вложено при строителството на лот 2 и лот 3 от автомагистрала Тракия“ и дали има ремонти, които са били правени като текущи, стана известно на обща пресконференция. Дебелината на пътното платно е значително по-малка, част от материалите видимо се разминават, коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Пробите, взети от магистралата, са изследвани от Института по пътища и мостове към Агенция „Пътна инфраструктура“. Демерджиев уточни, че ако е необходимо, пробите ще бъдат изпратени на независима лаборатория, дори и в чужбина. По думите му са нужни още около десет дни, за да са готови резултатите за съдържанието на вложените в пътя материали.

В дясно: Иван Демерджиев, снимка: БТА

Износващият пласт е с по-малка дебелина от предвидената по проект. Според регионалния министър Иван Шишков очевидно има проблем с качеството на материалите, по думите му не са тези, които трябва да бъдат вложени.

За мен е загадка защо до днес никоя институция не намери сили, нужда да провери какво е вложено в изграждането на автомагистралите в България, каза Иван Демерджиев и добави, че за двата лота на “Тракия” липсват 40 млн. лв. от невложени материали.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам