Бюлетин

Отворени са офертите за изработването на технически проекти за ремонта на 172 км пътища в област Велико Търново

Отворени са офертите за изработването на технически проекти за основен ремонт на близо 172 км в област Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение. Целта на обществената поръчка е да се осигури проектна готовност за цялостен ремонт на отсечките, информират от АПИ.

Обществената поръчка е в седем обособени позиции и общата ѝ прогнозна стойност е 3 548 480 лв. без ДДС.

В първата обособена позиция ще се ремонтират 31,8 км от първокласния път Бяла – Плевен на територията на област Велико Търново. Това е едно от първокласните трасета, по което преминава основният трафик от София към ГКПП „Дунав мост 1″ при Русе. Индикативната стойност за изработване на техническия проект е 636 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 90 календарни дни.

Във втората обособена позиция е проектирането на основния ремонт на 33,4 км от пътя Дебелец – Гурково през Прохода на Републиката. Отсечката е основна пътна връзка за интензивния тежкотоварен трафик между Северна и Южна България, както и за пътуващите от ГКПП „Дунав мост 1″ през Стара планина към ГКПП „Капитан Андреево” и ГКПП „Маказа”. Прогнозната стойност е 668 400 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 90 календарни дни.

В обособена позиция 3 е изработването на технически проект за ремонта на 22 км от третокласния път Левски – Павликени – Керека. Третокласното трасе е най-кратката връзка между областите Велико Търново, Плевен и Ловеч. Индикативната стойност на поръчката е 554 400 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 90 календарни дни.

Още от Built.bg:  Шишков: Изграждането на тунела под Петрохан и магистрала "Рила" може да стане на концесия

В обособена позиция 4 е изработването на технически проект за ремонта на 46 км от пътя Стражица – Полски Тръмбеш – основна пътна връзка за жителите на общините Стражица, Полски Тръмбеш и Свищов с първокласния път I-4 в посока Варна и София. Прогнозната стойност е 920 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 90 календарни дни.

В петата обособена позиция е проектирането на основен ремонт на 9 км от пътя Стеврек – Глоговец. Третокласното трасе е най-бързата връзка на населените места в община Елена с област Търговище и с първокласния път I-4 в посока Варна и София. Индикативна стойност е 180 620 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 60 календарни дни.

В обособена позиция 6 е изработването на технически проект за ремонта на 12 км от третокласния пътя Стражица – Николаево, който свързва населените места в община Златарица с област Търговище. Прогнозната цена е 246 140 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 60 календарни дни.

В седмата обособена позиция е проектирането при основния ремонт на 17 км от пътя Чешма – Кесарево. Трасето е предпочитан маршрут от пътуващите от Разград за Попово. Индикативната стойност на поръчката е 342 920 лв. без ДДС, а срокът за изпълнението ѝ е 60 календарни дни.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам