Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

По повод Деня на земята Байдън обяви субсидии в размер на 7 млрд. долара за жилищни сгради

Снимка: AP

Президентът на САЩ Джо Байдън ще отбележи днес Деня на Земята, като обяви безвъзмездни субсидии за 7 милиарда долара, предназначени за развитието на соларната енергия за жилищни сгради. Чрез нея трябва да бъдат захранени почти един милион домакинства с ниски доходи, обяви в изявление Белият дом, цитиран от Ройтерс.

Съобщението дава началото на седмица на дейности, насочени към рекламиране на резултатите на администрацията на Байдън по отношение на промените на климата.

Байдън ще обяви финансирането по време на пътуване до Горския парк “Принц Уилям”, в региона Трайенгъл, щата Вирджиния. Очаква се американският държавен глава да съобщи и че са отворени заявленията за присъединяване към “Американ клаймът корпс” (American Climate Corps) – програма за подготовка на младежи за работа в сектори, свързани с климатичния преход.

Финансирането в размер на 7 милиарда долара, което ще бъде отпуснато по програмата за безвъзмездна помощ “Слънчева енергия за всички” (Solar for All) на Агенцията за опазване на околната среда (EPA), е част от Закона за намаляване на инфлацията (IRA). Очаква се то да създаде 200 000 работни места и да спести на домакинствата около 400 долара годишно, според Белия дом.

Получателите на безвъзмездна помощ включват 60 държавни и местни агенции и организации с нестопанска цел чрез програми, които да помогнат на жителите в бедните общности да преминат към слънчева енергия и да спестят от сметките си за електроенергия.

Очаква се също така Байдън да обяви, че “Американ клаймът корпс” ще пусне своя сайт ClimateCorps.gov, където кандидатстващите ще могат да избират измежду 2000 отворени “зелени” работни места в 36 щата, вкл. и в Пуерто Рико.

Още от Built.bg:  Предварителни данни след приключване на евровота в страните от ЕС

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам