Бюлетин

Подават се оферти за технически проекти за ремонта на близо 30 км от пътя ГКПП “Гюешево” – Кюстендил

Областното пътно управление в Кюстендил започна обществена поръчка за изработване на технически проекти за основен ремонт на близо 30 км от път I-6 на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) “Гюешево” – Кюстендил, съобщиха от там. По трасето преминава основният трафик за Република Северна Македония. Последната рехабилитация на пътя е изпълнена преди 25 години – през 1997 г.

Поръчката е в две обособени позиции и прогнозната й стойност е 595 680 без ДДС. Срокът за подаване на офертите е до 14 ноември т.г., съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Агенция “Пътна инфраструктура”

В първата позиция е изработването на технически проект за основен ремонт на 13,2 км от пътя. Участъкът, за който е предвиден да се изготви проектът, е от ГКПП “Гюешево” до село Вратца, община Кюстендил. Трасето преминава през селата Каменичка Скакавица, Раненци, Гърляно и Вратца. Ще се ремонтират и четирите мостови съоръжения в отсечката: над реките Лебница, Каменичка и Бистрица, и над черния път в района на Вратца. Индикативната стойност на поръчката е 263 480 лв. без ДДС.

Втората обособена позиция е за проектиране на основния ремонт на друг участък от I-6 ГКПП “Гюешево” – София. Това е близо 17-километровата отсечка между село Жиленци и разклона за село Коняво, която включва и Околовръстния път на Кюстендил. Прогнозната стойност е 332 200 лв. без ДДС.

Срокът за проектантските работи и по двете обособени позиции е 60 дни.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам