Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Политици и експерти от България и Европа обсъждат възможностите за успешен преход към нулеви нетни емисии

Политици и експерти от България и Европа ще участват днес в конференцията “Зеленият дневен ред: Нулевите нетни емисии като път за устойчивото бъдеще”, съобщиха организаторите от MOVE.BG – коалиция от неправителствени организации. Конференцията ще започне в 10:30 ч. и ще се излъчва на живо във Фейсбук и YouTube:

https://www.facebook.com/MoveBG

https://www.youtube.com/user/TogetherForBulgaria

Програмата за събитието е разделена в четири части. Конференцията ще бъде открита от Саша Безуханова, основател на MOVE.BG. Коментар по темата за зелена трансформация в първата част ще направи и Цветан Кюланов, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.

Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов ще направи специално обръщение във втората част, която е на тема “Мисия Нулеви нетни емисии”. Неговата румънска колега Барна Танчок също ще има изказване в този панел.

За иновациите като път към нулеви нетни емисии ще говори Йонна Драке, заместник генерален-директор на Генерална дирекция “Научни изследвания и иновации” в Европейската комисия. По темата за решенията за справяне с предизвикателствата участие ще вземе Естер Асин, директор на WWF-European Policy Office.

За енергийния преход за нулеви нетни емисии ще говорят евродепутатът Петър Витанов и Димитър Енчев, управляващ партньор в Postscriptum Ventures. Главният изпълнителен директор на Българската фондова борса Маню Моравенов ще се включи в панела “ESG стандарти за нулеви нетни емисии“. Заместник-министърът на образованието и науката акад. Константин Хаджииванов ще дискутира в темата “Наука за нулеви нетни емисии“.

Накрая са предвидени въпроси от публиката – насочени само към гостите от кръглата маса.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам