Бюлетин

Полската компания ПЕРН съобщи, че е открила теч по петролопровода “Дружба”

Полската компания оператор ПЕРН (PERN) съобщи, че снощи е установила теч по една двете тръби на петролопровода “Дружба”, пренасящ петрол от Русия за Европа, и е спряла изпомпването на петрол по нея, предаде Ройтерс.

Изтичането е открито близо до град Ходеч в Централна Полша по една от двете тръби от западния участък на “Дружба”, по който суровият петрол стига до Германия, уточни компанията.

ПЕРН отбеляза, че втората тръба работи без промяна, че няма опасност за здравето на местните жители и че причината за инцидента се разследва.

Компанията заяви, че доставките за полските рафинерии не са засегнати и че е в контакт с германските партньори, които получават петрол по тръбопровода. тръби на петролопровода “Дружба”

“Службите на ПЕРН са разкопали мястото, където е бил повреден тръбопроводът. Извършват се подготвителни дейности за ремонта му”, написа тази сутрин компанията в социалната мрежа “Екс”, известна преди като “Туитър”.

www.pern.pl

Тя обаче не съобщи кога се очаква да бъде напълно възстановен петролопроводът и какво е въздействието върху доставките за Германия.

“Другите елементи от инфраструктурата на ПЕРН, включително участъкът в Поморското воеводство, по който доставяният в Полша с танкери суров петрол се изпомпва и се насочва към Германия, работят в обичаен режим”, казаха от компанията.

На мястото на инцидента са изпратени пожарникари и аварийните служби на ПЕРН, които обезопасяват района.

Петролопроводът “Дружба” е един от най-големи в света и може да пренася до два милиона барела петрол на ден. Общият капацитет на западния участък на двата тръбопровода, по които се пренася петрол от Централна Полша до Германия, възлиза на 27 милиона тона суров петрол годишно.

Още от Built.bg:  Бернската конвенция реши да не отваря досие за АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

След като Русия нахлу в Украйна миналата година и след като бяха открити големи течове в газопроводите “Северен поток”, минаващи от Русия към Европа по дъното на Балтийско море, Европа е в състояние на повишена тревога за сигурността на енергийната си инфраструктура, отбелязва Ройтерс.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам