Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Великобритания се интересува от стартиращи български компании

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер проведе среща с посланика на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия Роб Диксън, съобщиха от министерството. Бяха обсъдени актуални задачи пред новото министерство и правителството, сред които борбата с корупцията, подобряването на условията за бизнес в България, включително и за британски фирми.

Министър Лорер запозна посланик Диксън с приоритетите и целите на новосъздаденото министерство и необходимостта от обособяването му като отделна структура. Министърът подчерта важността на иновациите и инвестициите за цялостното икономическо развитие на страната ни.

Посланик Диксън изтъкна, че технологичният сектор и информационните технологии представляват голям интерес за фирмите от Великобритания и че това е сфера, която дава възможност за разширяване и надграждане на сътрудничеството между двете страни. Той заяви, че британската страна е заинтересована от сътрудничество със стартиращи български компании, които чрез своите британски партньори да могат да получат достъп до подкрепа и финансиране.

Снимка: БТА

Двамата обсъдиха и възможностите за сътрудничество в областта на развойната дейност, високите технологии и иновациите, както и в рамките на програмата на ЕС “Хоризонт Европа”. Посланик Диксън подчерта, че 55 на сто от проектите на български фирми в рамките на тази програма са с британски партньори.

Изразен беше и интерес за сътрудничество в рамките на програма “Коперник” и други космически програми, което ще допринесе още повече за развитие на двустранните отношения. Министър Лорер посочи, че ще работи активно за това британските фирми да се насочат към България и подчерта, че разчита на положителни послания от страна на Посолството към потенциални британски инвеститори.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам