Бюлетин

Правната комисия прие на първо четене законовите промени, предвиждащи механизъм за разследване на главния прокурор

Комисията по правни въпроси прие на първо четене промените, предвиждащи създаване на механизъм за разследване на главния прокурор. Министър Крум Зарков изрази благодарност към депутатите. По този начин за втори път в рамките на месеци комисията приема промените на първо четене, при предходния парламент те не можаха да бъдат гласувани окончателно. Единствено от “Възраждане” гласуваха “въздържал се”, по отношение промените, предложени от служебния кабинет.

Председателят на правната комисия от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) Стою Стоев заяви, че ще се направи всичко възможно да се изготви доклад за предложените законови промени, уреждащи механизъм за разследване на главния прокурор, да се разгледат в утрешното заседание на парламента.

Радостин Василев, Мирослав Иванов, председателят на комисията Стою Стоев. Снимка: БТА

Стоев каза това в отговор на направено предложение от председателя на парламентарна група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, по време на дебатите по законопроекта на първо четене.

Ако е възможно, да бъде изготвен още днес доклад по законопроектите на Министерски съвет и „Възраждане“ за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, свързани с възможността за разследване на главния прокурор, който да бъде предложен утре в Пленарна зала за разглеждане, каза Атанасова по време на заседание на правна комисия, в която се разглеждат на първо четене законопроектите.

От името на нашата парламентарна група и председателя на българския парламент, тази точка ще бъде предложена да бъде включена в дневния ред на утрешното заседание на Народното събрание, коментира тя и добави, че парламентарната ѝ група ще подкрепи промените, предложени от Министерския съвет.

Представители на ПП-ДБ подкрепиха по време на дебата до момента създаването на механизъм за разследване на главния прокурор.

Още от Built.bg:  ВСС откри процедура по предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор

Мая Димитрова от „БСП за България“ заяви, че те ще подкрепят двата законопроекта на Министерски съвет и „Възраждане“ за разследване на главния прокурор.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам