Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Председателят на АПИ: Разработваме детайлна програма с проблемните пътища

Разработваме една детайлна програма, която да бъде представена на обществото, то да бъде запознато с проблемните участъци и проблемните пътища с много лошо качество, тъй като са много. Това каза в предаването „Денят започва“ по БНТ председателят на Управителния съвет (УС) на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Ясен Йорданов.

„В момента се извършва текущо поддържане на пътната мрежа във всички 27 области и по всички магистрали, като това не включва основни ремонти. През изминалите два месеца бяха сключени договори за няколко проекта, които ще бъдат изпълнени като основни ремонти“, посочи Йорданов и допълни, че АПИ прави оценка на риска и на пътната безопасност.

През изминалата година са извършени ремонти на 52 обекта с обща дължина 615 км и на обща стойност близо 450 млн. лева, добави той.

инж. Ясен Йорданов, снимка: БТА

Ясен Йорданов заяви, че амбициите му като председател на УС на пътната агенция са свързани с въвеждане на принципи на прозрачност и справедливост. „Публичният интерес трябва да бъде защитен при харченето на обществени средства“, изтъкна той. По думите му трябва да се повиши нивото на работа в АПИ, както и изискванията към изпълнителите на проектите. Йорданов призова фирмите, които ще кандидатстват по обществени поръчки, да бъдат внимателни в подбора на цените и когато ги предлагат да знаят, че АПИ ще отстоява качеството.

Инж. Ясен Йорданов беше назначен за председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков на 8 юни. В УС бяха назначени и инж. Десислава Паунова и инж. Калоян Киров. От Министерството на регионалното развитие и благоустройството заявиха, че с влизането на утвърдени професионалисти в ръководството на АПИ се разчита на силно експертно начало, което ще следи за прозрачното разходване на значителния държавен ресурс за поддръжка на пътната инфраструктура и възлагане на обществени поръчки с голям обществен интерес.

Още от Built.bg:  Преговорите за изграждане на газопровода "Силата на Сибир 2" между Русия и Китай са пред провал

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам