Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Предстои ремонт на мостовете на Перловската река

Предстои ремонт на мостовете на Перловската река, което много ще промени и общия изглед, и този на целия площад около сградата на столичния район „Оборище“, написаха от районната администрация на официалната си страница във Фейсбук.

От там посочват, че желанието им е сградата на район „Оборище“ да бъде достъпна и удобна, а всеки гражданин да се чувства добре приет. „Затова планираме да се освети добре, да се изгради асансьор за хора с увреждания, а през пролетта да започнем проекта за градски градини, разположени на красивите ни тераси“, обявиха от администрацията.

Друг сериозен проект, който предстои, е ремонтът на бул. „Янко Сакъзов“, като в момента се обсъждат всички възможности, написаха още от район „Оборище“.

В интервю за БТА министърът на околната среда и водите Юлиян Попов посочи, че със своя инициатива министерството цели да въвлече местните и областните управи, както и гражданите, в това, че чистотата на градските реки е важна. Той съобщи, че се прави обследване на софийските реки – какво е тяхното състояние и дали има незаконни зауствания и изливане на замърсени води. Относно идеята за зарибяване на Перловската река, Попов коментира, че тя няма да бъде зарибена просто така, а ще бъдат създадени условия за зарибяване. Наличието на риба е индикатор за състоянието на водния обект, каза министърът.

Снимка: БТА

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам