Бюлетин

Предстои шестото издание на програмата „Предприемачи в науката“

Шестото издание на инициативата „Предприемачи в науката“ от 20 септември до 6 декември ще се състои. Програмата е безплатна, като след три поредни онлайн издания, тази година тя ще бъде присъствена, съобщават организаторите от фондация „Карол Знание“.

Кандидатстването е отворено до 3 септември.

Програмата е насочена към академични предприемачи. В нея могат да участват студенти, докторанти и млади учени, които искат да реализират идеи и разработки, свързани с темите за околната среда и обществото.

Снимка: Организаторите

Финалът на програмата е конкурсът „Предприемач в науката“. Наградата в него е 30 000 лв. Проектите ще бъдат оценявани от менторите и лекторите, напътствали участниците в програмата – експерти, учени, предприемачи, професори, стартъп консултанти, серийни предприемачи, финансисти, венчър капиталисти, бизнес ангели и др.

Лектор в програмата за ангелското инвестиране ще бъде Георги Брашнаров. Други лектори и ментори ще се включат в „Предприемачи в науката“ от различни точки на света – Сингапур, Мюнхен, Брюксел и Лондон.

Очакванията са, че през няколко месечното обучение студентите и младите учени ще разберат как могат да трансферират технологиите си, как да направят бизнес план, какво е социално предприемачество, как да развиват зелени стъртъпи, как да защитят своите авторски права и да използват интелектуалната собственост като капитал в научни стартъпи и спинофи и т.н. начините за финансиране.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам