Бюлетин

Премиерът: Бизнесът ще бъде подкрепен и през април

Бизнесът ще бъде подкрепен и през април месец. Нивата, на които ще бъде подкрепен за цените на ел. енергията ще ги обсъдим до края на тази седмица, заяви след среща с работодателските организации в Министерския съвет, премиерът Кирил Петков. Той допълни, че в началото на следващата седмица ще има предложение за нова мярка.

Снимка: БТА

Петков определи като много конструктивна днешната среща с всички работодателски организации, които представляват голяма част от бизнесите в България. “Всички сме изправени пред безпрецедентна криза откъм войната в Украйна, цените на газа, на ел. енергията. Всички осъзнаваме, че голяма част от факторите са външни и България в момента е в средата на една почти перфектна буря“, каза премиерът. Той посочи, че правителството и работодателските организации са обединени. Всички заедно, всички сме в една лодка и ще можем да излезем на базата на знанията и на диалога, който имаме, каза Петков.

До края на април ще се направи нов механизъм, който да подпомогне бизнеса, посочи Корнелия Нинова и добави, че днес е било постигнато съгласие помощта за увеличените цени на енергоносителите също да бъде увеличена. С колко и как предстои експертите да решат, допълни Нинова.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам