Бюлетин

Президентът на САЩ Джо Байдън обмисля посещение в Израел

Снимка: AP

Президентът на САЩ Джо Байдън обмисля посещение в Израел в следващите дни, но все още нищо не е решено окончателно, е заявил в неделя високопоставен източник от американското правителство, цитиран от Асошиейтед прес.

Информацията за евентуалното пътуване на Байдън идва, докато държавният секретар Антъни Блинкън е на обиколка в Близкия изток през последната седмица в опит да предотврати разрастването на войната на Израел с „Хамас“ в по-широк регионален конфликт. Американският президент заяви категорична подкрепа за Израел и негово посещение там би било ясен знак за подкрепата на САЩ след нападението на „Хамас“ на 7 октомври. Източникът на Асошиейтед прес, който е пожелал да остане неназован, не е коментирал в детайли вътрешните дискусии за евентуално пътуване на Байдън в Израел.

В интервю за Си Би Ес (CBS), излъчено в неделя, Байдън все пак предупреди Израел да не окупира повторно Газа. „Мисля, че това би било голяма грешка. Вижте, това, което стана в Газа, според мен е „Хамас“, а крайните елементи на „Хамас“ не представляват целия палестински народ. И смятам, че би било грешка от страна на Израел да окупира отново Газа“, каза американският президент, който обаче добави, че елиминирането на екстремистите е необходимост.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg:  Дерогацията да бъде отменена в две стъпки: окончателно ли е това решение

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам