Бюлетин

Президентът Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на “Продължаваме Промяната”

Президентът Румен Радев ще връчи днес втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на “Продължаваме Промяната” (ПП), съобщиха на 29 декември от прессекретариата на държавния глава. Втората по численост парламентарна група в 48-ото Народно събрание – “Продължаваме Промяната”,  ще получи мандата, след като първата политическа сила в парламента – ГЕРБ-СДС, върна на Радев изпълнен мандат с имена на министри, но техният кандидат за премиер – проф. Николай Габровски – не получи подкрепа в пленарната зала.

Акад. Николай Денков е кандидатът за министър-председател на ПП, съобщи на брифинг в Народното събрание съпредседателят на партията Кирил Петков в средата на декември. В последния работен ден за изминалата година депутатите от “Продължаваме Промяната”, “БСП за България”, “Демократична България” и “Български възход” обсъдиха възможните приоритети в програмната декларация, която се очаква парламентът да гласува в началото на този месец. Според кандидата за министър-председател шансовете за кабинет зависят от това има ли какво да обедини партиите.

В новогодишното си обръщение държавният глава заяви, че се надява през новата година приоритетите на българския парламент да съвпадат с тези на гражданите, а политическите партии да поемат своята отговорност за дългосрочното устойчиво развитие на България.

close

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам