Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на кандидата за премиер на ПП-ДБ акад. Николай Денков

Снимка: БТА

Президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател на „Продължаваме промяната – Демократична България“ акад. Николай Денков. 

Като президент и върховен главнокомандващ съм пряко ангажиран с националната сигурност и призван да браня българската държава.

Тук искам да заявя, че точно заради това, че е нецелесъобразно от моя страна да ви връча мандат след изтеклите записи и да поверя съдбините на България на лидерите на вашата партия, след изтеклите записи и последвалите публични самопризнания заради торпилирането на българския суверенитет, каза държавният глава.

Конституцията гласи, че ако и в този случай не бъде предложен състав на Министерския съвет, в седемдневен срок, президентът възлага на някоя следваща парламентарна група да посочи кандидат за министър-председател.

Президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП – ДБ) акад. Николай Денков (на снимката). 
Снимка: БТА 

Не мисля, че Конституцията предполага някой друг да дава съвети на Народното събрание дали да избере правителство или не, каза номинираният за премиер акад. Николай Денков

 

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg:  ЕП ще обяви около полунощ първата прогноза за разпределението на мандатите

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам