Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Приеха подробния устройствен план на Околовръстния път от автомагистрала “Люлин” до ул. “Киевска” в район “Витоша”

Подробният устройствен план на Околовръстния път от автомагистрала „Люлин“ до ул. “Киевска” в район “Витоша” е приет от Националния експертен съвет към Министерство на регионалното развитие и благоустройството,  съобщиха от Столичната община.

Участъкът е с дължина 5,8 км и обхваща районите “Люлин”, “Красна поляна”, “Овча купел” и “Витоша”. Проектът предвижда изграждане на  три кръстовища на две нива – на ул. “Суходолска”, на бул. “Президент Линкълн” и на бул. “Н. Петков”; естакада за директното трасе; четири пешеходни пасарелки; реконструкция на язовирната стена на яз. “Суходол”; реконструкция на жп надлеза на линията София – Перник с възможност за бъдещото ѝ удвояване.

Предстои издаване на заповед за одобряване на плана от министъра на регионалното развитие и благоустройството. След това Агенция „Пътна инфраструктура“ следва да започне процедури за избор на изпълнител.

За втория участък от Софийския околовръстен път – от ул. “Киевска” до бул. “България”, Столичната община изготвя идейни проекти. Те обаче ще могат да бъдат процедирани едва, след като завърши обжалването в съда на заповедта за изработване на плана.

От днес е възстановено автомобилното движение през транспортния тунел на бул. “Царица Йоанна“ след завършване на цялостния му ремонт.

Възстановено е и движението по трамвайните линии. Обновени са изцяло пътните платна в двете посоки и трамвайният релсов път, тротоарите. Изпълнени са: ново осветление, видеонаблюдение, пожароизвестяване. В тунела и по рампите от двете страни е изпълнена облицовка с пана от еталбонд със светлоотразителни елементи.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам