Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Прокуратурата разследва ръководителя на ГДБОП за натиск върху прокурори по разследването за “Хемус”

Снимка: БТА

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за оказан натиск върху наблюдаващите прокурори по разследването за пране на пари, отпусни за строителството на лот 5 от автомагистрала “Хемус”.

Проверяват се действията на ръководителя на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” Калин Стоянов, който според представителите на Софийската градска прокуратура е заплашвал работещите по случая прокурори. Това съобщи Невена Зартова, административен ръководител на СГП.

По думите на Нора Зартова ръководителя на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” твърдял, че отказът на наблюдаващия прокурор слага край на разследването и за това ще му бъде търсена отговорност.

Разговорът се състоял в ГДБОП, на който присъствали и вторият наблюдаващ и зам.-градски прокурор. Според Невена Зартова случаят е безпрецедентен и затова прокуратурата е започнала разследване на случая, по който Стоянов ще бъде разпитан.

Новината идва ден след като служебният и бъдещ вътрешен министър Бойко Рашков съобщи:

“И днес работим по разследването на автомагистрала “Хемус” и ми се струва, че това ще доведе до някои промени в бъдеще. Тези промени ще се отнасят включително за състава на някои парламентарни групи”.

А в интервю за БНР Рашков обясни, че разговорът с прокурорите е бил професионален  за това как да се подходи тактически. Напомни, че никой не може да разпорежда на прокуратурата как да постъпи и твърденията за натиск му изглеждат преувеличени.

 

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам