Бюлетин

Промени в платформата за продажба на имоти

Промени в Наредбата за електронната платформа за продажба на имоти са публикувани на Портала за обществени консултации към Министерския съвет.

Проектът на Постановление на Министерския съвет (ПМС) предвижда въвеждането на изменение и допълнение на Наредба за електронната платформа за продажба на имоти – частна държавна собственост, и на имоти – собственост на търговски дружества с повече от 50 на сто държавно участие в капитала или търговски дружества, чиито дялове или акции са собственост на търговско дружество с повече от 50 на сто държавно участие в капитала, приета с ПМС от 26 септември 2019 г.

Наредбата за електронната платформа урежда воденето и поддържането на електронната платформа за продажба на имоти, подготовката и обявяването на електронни търгове и условията и редът за провеждането им.

Предвид осъщественото надграждане на електронната платформа за продажба на имоти, следва да се предвиди и промяна във функционалностите и начина на провеждане на електронни търгове, като тези изменения следва да бъдат отразени и чрез промяна на разпоредбите на Наредбата за електронната платформа, посочват вносителите на проекта.

Водещо значение при изготвянето на проекта на Постановление за изменение и допълнение на Наредбата за електронната платформа има осигуряването на законосъобразност и ефективност на процедурите при провеждане на електронните търгове чрез преодоляване на съществуващите към настоящия момент затруднения и неясноти, и синхронизиране на въведените нови функционалности в електронната платформа с нормативната уредба.

close

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Войната в Украйна

Избрано за Вас

Последвайте ни

Най-споделяното от Built.bg

Коментари и анализи

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Инфраструктура

Архитектура

Създателите

Градска среда и Урбанизъм

Бохемски истории

Be Green

Built.bg Podcast

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам