Бюлетин

Промени в Устройствения правилник на МРРБ са публикувани за обществено обсъждане

Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Устройствения правилник на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, приет с Постановление № 171 на Министерския съвет от 2017 г.,  е публикуван за обществено обсъждане на интернет страницата на Министерството.

Причините, които налагат приемането на проекта на постановление на Министерския съвет, са продиктувани от необходимостта от оптимизация на организационната структура на МРРБ и функционалните характеристики на структурните звена на ведомството чрез прецизиране на техните функции, както и от укрепване на административния капацитет, уточнява ведомството.

В общата администрация е констатирана необходимост от промяна в щатните бройки на три от дирекциите, за да се оптимизира работата в областта на правното обслужване, връзките с обществеността, протокола и международното сътрудничество и финансово-стопанското осигуряване.

В специализираната администрация е установена потребност от прецизиране функциите на част от дирекциите, като с цел оптимизация на работните дейности и подобряване координацията между отделните структури в министерството е необходимо обединение на следните дирекции: “Търговски дружества и концесии” с дирекция “Държавна собственост”, дирекция “Водоснабдяване и канализация” с дирекция “Геозащита и благоустройствени дейности”.

Предложените изменения и допълнения са насочени към повишаване ефективността на дейността на МРРБ в приоритетни области, при постигане на пълно съответствие със Закона за администрацията и действащото законодателство в областта на регионалното развитие и благоустройството с оглед изпълнение на правомощията на министъра като орган на изпълнителната власт, провеждащ държавната политика в областта на регионалното развитие и благоустройството.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам