Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Първи международен форум за възобновяема енергия започва в София днес

Hydrogen Energy Solar Energy  - akitada31 / Pixabay

Международен форум “Власт и бизнес заедно за зелена енергия” започва в 11:00 часа днес в Hyatt Regency Sofia, съобщиха организаторите на срещата – Сдружение “Соларна Академия България”, медия “Стандарт” и M3 Communications Group.

Това е първото от серията събития, които предстоят като част от кампанията “Да! На българската зелена икономика”. Форумът “Власт и бизнес заедно за чиста енергия” ще представи не само актуалните проблеми в енергийния сектор, но и ще събере на едно място правителство, бизнес и експерти, за да предложат най-добрите и ефективни решения за тях.

Форумът идва в момент, в който България следва да начертае своя път към енергийна независимост, изтъкват организаторите му. Сред участниците в събитието се очаква да бъдат Росен Христов – министър на енергетиката, Росица Карамфилова – министър на околната среда и водите, Иван Шишков – министър на регионалното развитие и благоустройството, д-р инж. Веселин Тодоров – председател на Сдружение “Соларна Академия България”, Мирослав Димитров – председател на Българската соларна асоциация, Цветан Симеонов – председател на Българската търговско-промишлена палата. 

Във форума се предвижда още да вземат участие енергийни експерти от различни политически партии. Участниците ще дискутират политиките и мерките за декарбонизация и премахване на административните бариери пред инвестициите в нови технологии, както и ще предложат конкретни реформи и механизми за осигуряване енергия за българските потребители.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам