Бюлетин

Пътните строители остават в протестна готовност

Пътните строители остават в протестна готовност до получаването на удовлетворително решение на проблемите им. Това обяви председателят на Управителния съвет на Българската браншова камара “Пътища” Стефан Чайков в края на днешния национален протест.

Транспортната и снегопочистващата техника, която пристигна пред сградата на парламента в подкрепа на протестиращите, се изтегли от площад “Народно събрание”.

Показахме, че въпреки всички опити да бъдем унижавани и обвинявани в какво ли не и едва ли не унищожени, пътностроителният бранш продължава да бъде единен и да отстоява интересите си, обърна се Чайков към протестиращите.

 Представители на пътностроителните фирми излязоха на протест на пътен възел “Абланица” на пътя Ловеч – Троян. Така те се присъединиха към националния протест с искане за изплащане на дължимите от държавата суми за извършена от тях дейност.

Стефан Чайков благодари на колегите си от страната, които, по думите му, са показали, че държавата не полага достатъчно грижи за пътната инфраструктура и за фирмите от пътностроителния бранш, както и на превозвачите, които спонтанно са подкрепили протеста, защото също милеят за състоянието на пътната инфраструктура.

Протестиращи блокираха движението по АМ “Хемус” на изход от Варна.

Чайков призова Народното събрание да изпълни конституционните си задължения и да се погрижи за живота и здравето на българските граждани и за състоянието на пътищата в страната.

Пътностроителни фирми протестират на Дунав мост в Русе. Сред присъстващите е Пламен Димитров, КНСБ.

Във вашите правомощия е да разпоредите на правителството да плати сто процента от дължимите към пътностроителния бранш суми, защото строителните дейности изцяло са извършени още към есента на миналата година, обърна се Чайков към народните представители.

Пътностроителните фирми излязоха на национален протест, организиран от Българската браншова камара “Пътища”, с искане да им бъдат изплатени дължимите от държавата над 1,1 млрд. лв. за извършени от тях дейности. Дължимите суми са за периода до 31 декември миналата година, като основната част от тях са от миналата пролет, когато пътната агенция спря да възлага дейности.

Причината за днешния протест е отказът на НС да гласува предложеното от регионалното министерство и внесено от депутати решение, което да даде възможност да започне решаването на проблемите в сектора, коментира по-рано днес за БТА председателят на Управителния съвет на Българската браншова камара “Пътища” Стефан Чайков.

close

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Войната в Украйна

Избрано за Вас

Последвайте ни

Най-споделяното от Built.bg

Коментари и анализи

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Инфраструктура

Архитектура

Създателите

Градска среда и Урбанизъм

Бохемски истории

Be Green

Built.bg Podcast

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам