Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Пътят Рударци – Кладница ще бъде възстановен до четири месеца

Снимка: rudarci.com

Републиканският път между селата Рударци и Кладница ще бъде изцяло възстановен до четири месеца. За целта днес Агенция “Пътна инфраструктура” е подписала допълнително споразумение към основния договор за ремонт на участъка между двете населени места, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Това е докладвал и. д. председателят на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” инж. Ивайло Денчев на работна среща при вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

За лошото състояние на пътя заместник министър-председателят е бил сезиран по време на неговия първи приемен ден за граждани в събота, 18 декември. Министър Караджов се е ангажирал да намери бързо решение за ремонт на пътя, който е в тревожно състояние.

Стойността на предвидените строително-монтажни работи е в размер на 3,4 млн. лв. Средствата са до 50 на сто от сключения основен договор.

Ремонтът на републиканския път между Рударци и Кладница започна през ноември 2019 г., напомнят от министерството. Вследствие на обилни валежи и активизирано свлачище през февруари 2021 г. обаче част от него пропада.

Заради свлачището пътят и към момента е непроходим, а пътуването се извършва по обходен общински път, който също е в лошо състояние. По тази причина вицепремиерът Гроздан Караджов се е ангажирал, докато текат ремонтните дейности на трасето между Рударци и Кладница, заедно с община Перник да бъде изготвена оценка на щетите по обходния път, като сумата бъде отпусната целево от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам