Бюлетин

Пускат движението по бул. “Филип Кутев” в София

Снимки: БТА

На 24 октомври се пуска движението по бул. “Филип Кутев” от “Симеоновско шосе” до ул. “Сребърна”, съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която направи проверка на обекта.

Участъкът, чието изпълнение започна през април тази година, е с дължина 1 км и 250 метра и осигурява облекчаване на трафика в една от най-натоварените части на града, заяви кметът Фандъкова. Заедно с участъка, който изградихме миналата година и сега разширяваме до бул. “Черни връх”, булевардът е изцяло нов, с дължина близо 2,3 км, допълни тя. Това е огромен обект, стратегически за града, част от третия градски ринг, и е един ангажимент, който изпълнихме, каза столичният кмет. По думите ѝ вътрешният градски ринг облекчава движението в цялата централна градска част.

Столичният кмет обърна внимание, че се променя организацията на движението по бул. “Филип Кутев” при кръстовището с бул “Г. М. Димитров”. Предимство се дава на движението по бул. “Филип Кутев”, моля шофьорите да внимават, отбеляза Фандъкова.

Новоизграденият участък на “Филип Кутев” е шестлентов, с по три ленти в посока, с бус лента, обособена велоалея с широчина два метра, с широки тротоари, достъпна среда и изцяло обновени подземни мрежи. Изградено е ново лед осветление, посадени са около 200 нови дървета, стената към зоопарка е изрисувана с неговите обитатели. Направени са и две кръстовища със светофарни уредби, реконструирано е кръстовището с бул. “Г. М. Димитров”, информира още кметът Фандъкова. Предстои до края на годината да бъде пусната и нова автобусна линия №288, която ще свърза “Гео Милев” с бул. “Черни връх” и ще се движи по бус лентите на новия булевард.

Още от Built.bg:  13 млн. лева ще струва ремонтът на фериботния комплекс край Варна

Относно останалите ремонти в столицата кметът Фандъкова информира, че на финала е реконструкцията на ул. “Кукуш” в район “Илинден”. Пуснато е движението по бул. “Ломско шосе”, предстои да започне ремонтът на моста в “Бакърена фабрика”, внесено е и разрешението за строеж за ремонта на бул. “Рожен”.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам