Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Пускат движението по новоизградения бул. “Ломско шосе” в София

Снимка: БТА

От обяд движението по новоизградения бул. “Ломско шосе” се пуска. Това съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на изграждането на булеварда. Този обект е един от стратегическите обекти за София, като ще бъде изграден до Околовръстно шосе, а в момента се пуска в движение до ул. “107”, обясни кметът.

По думите и остава малко довършителна работа по тротоарите, но е важно хората да могат да използват този чудесен булевард. Фандъкова припомни, че преди на това място е имало двулентова улица, а сега е шестлентов булевард с изцяло нова подземна инфраструктура и лед осветление.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова, снимка: БТА

Беше много тежък обект, разделихме го на два етапа, посочи Фандъкова. Тя допълни, че първият етап е пуснат през пролетта, а от април е започнало изпълнението на втория етап. “Първият етап нямаше забавяне, вторият етап определено има забавяне, предстои уточняване колко точно е забавянето, но санкцията е сериозна – 20 000 лв. на ден, до този момент ще бъдат санкционирани с  600 000 лв. за забавяне. Разглеждат се всички обстоятелства и причини за забавянето, там където има обективни причини, това не се включва в санкцията, посочи още столичният кмет.

Този булевард има два светофара за безопасно минаване на хората, както и около 100 нови дървета, които засадихме по протежение на булеварда наред с лед осветление, което е енергоспестяващо, посочи Фандъкова. Тя допълни, че междувременно е изработен подробен устройствен план (ПУП) за участъка до Околовръстния път, който предстои да бъде гледан от съвет “Архитектура и градоустройство”, след което новият Столичен общински съвет, се надявам, че ще го приеме, каза още Фандъкова.

Още от Built.bg:  Безвъзмездно финансиране от САЩ на предпроектното проучване за изграждане на енергиен коридор Изток-Запад

Очакваме разрешение за строеж за още един обект в район “Връбница”, а именно вторият надлез на “Бакърена фабрика”, има избран изпълнител, има финансиране, надявам се, разрешението да излезе бързо, каза още столичният кмет.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам