Бюлетин

Quartal завзема нови територии

Автор: Built.bg

Вторият Quartal отваря днес – изграден е от 61 морски контейнера, а освен кулинарните изкушения, във фокуса му e също провеждането на разнообразни събития.Мястото е „Г. М. Димитров“ 81 и е продължение на концепцията, която беше започната при отварянето на първия открит парк за хранене през 2020 г. в бул. „Черни връх“.

Quartal District е разположен на почти 5 000 м2. Архитектурата е необичайна, защото за разлика от първия, новият парк е разположен на два етажа. Храната е разнообразна – има пекарна, павилиони за паста и пица, за немски вурстове и месо, палачинки, кафе, чай и вино. Всичко е съобразено с модерната напоследък street food концепция. Има място за брънч и план да се разраства.

Паркът претендира да променя градската среда и да налага трайни тенденции. Много от елементите в екстериора са по модела на кръговата икономика – например настилката е изградена от 80 хил. тухли, които са взети от съборената вече сграда на тухларната в Горна Оряховица.

Корабните контейнери пък, които са запазената марка на визията като цяло, са натрупали хиляди километри, защото са пътували над 20 години по вода.

Новото тук са повечето събития – посетителите на Quartal 2 ще могат да се насладят на богат календар – от сутрешна йога, през куклен театър, кино вечери, както и тематични и корпоративни събития. Редовните клиенти и фенове на вече познатото пространство на бул. „Черни връх“, тук ще бъдат изненадани от обекти за мода, книжарница, вино тераса и др.

Създателите на концепцията претендират, че са първенци не само у нас, но и в Европа, като първото място, което съчетава толкова много и различни брандове под една шапка. Въпреки че е на открито, в парка има и климатизирани зони, в които хората ще могат да се скрият при дъжд или студено време, както и охладени пространства при горещини. Те са част от дизайна на втория етаж и ще бъдат достъпни за всички.

Хората зад Quartal го описват като пълната противоположност и алтернатива на моловете – място на открито, където посетителите могат да дишат и чрез храната да се социализират. Модерна среда, която предлага различни варианти за приятно прекарване на времето.

Бизнес моделът може да се приложи успешно и в чужбина и създателите на парка на открито вече мислят в тази посока – разрастване извън страната. Отделно съвсем скоро ще се появи още една нова локация на бул. „Тотлебен“, а до края на 2024 г. са планирани още три места – в хотел, в историческа сграда и в индустриална зона.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам