Бюлетин

Работим по вариант да се справим без “Газпром”, заяви служебният министър на икономиката Никола Стоянов

Работим по вариант да се справим без “Газпром”. Ако все пак те решат да ни доставят количествата, които дължат по договор и не сме си взели, това би помогнало да имаме още по-добра цена на микса за газа. Това заяви пред журналисти служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов. По думите му действията на служебното правителство в сферата на енергетиката са прагматични, а не представляват “завой към Русия”.

“Ние казваме, че има договор, който изтича на 31 декември, само след няколко месеца. Ще опитаме все пак да си вземем количества газ на цената, която е договорена, които биха ни помогнали за зимата. Най-вече биха помогнали на потребителите и българския бизнес цената на микса в България да падне още и да преминем по-леко през тази тежка зима за цяла Европа. Там не виждам завой, а виждам прагматизъм”, коментира Никола Стоянов.

“Ние категорично ще успеем да осигурим газ, влизайки в тази цена, която бизнесът иска от нас. Ако се получи възможност да използваме и газ от “Газпром”, е възможно цената да падне надолу”, смята той.

По темата за “ВМЗ” – Сопот министърът още веднъж посочи, че дружеството е в добро финансово състояние, но изпитва затруднения с доставката на материалите, които използва при производството, заради което има опасност то да бъде нарушено.

close

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Войната в Украйна

Избрано за Вас

Последвайте ни

Най-споделяното от Built.bg

Коментари и анализи

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Инфраструктура

Архитектура

Създателите

Градска среда и Урбанизъм

Бохемски истории

Be Green

Built.bg Podcast

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам