Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Разбраха се: Пътните строители ще получат 50 % от дължимите суми за ремонт на пътища и поддръжка

Ресорната парламентарна комисия прие предложението за решение по казуса с пътностроителните фирми, предложено след срещата на коалиционните партньори вчера. То беше прочетено от Снежанка Траянска от ПГ на “Има такъв народ”. В него има девет редакционни поправки на проекта на решение за предприемане на действия от Агенция “Пътна инфраструктура” за осъществяване на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа, внесен от председателя на регионалната парламентарна комисия Настимир Ананиев и депутати, каза Ананиев.

Основната поправка е по точка 2 от проекторешението, с която се заменя Комисията по превенция и противодействие на корупцията с Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление. Така по тази точка се предвижда останалите 50 на сто от всички финансови задължения на Агенция “Пътна инфраструктура”, възникнали по изпълнени дейности, сертифицирани до момента на влизане в сила на това решение, да се извършват след решение на Народното събрание, въз основа на доклад, изготвен от междуведомствената работна група за установяване на изпълнените дейности, и становище на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Комисията не прие проекта на Решение за предприемане на действия от Агенция “Пътна инфраструктура” за осъществяване на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа, внесен от Тошко Йорданов, председател на ПГ на “Има такъв народ” и депутати.

Той предвижда Агенцията да предприеме всички необходими правни и фактически действия по възлагането на нови дейности по сключените договори за извършване на поддържане (превантивно, текущо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации) на републикански пътища, по договорите за доставка и монтаж на ограничителни системи за пътища, по договорите за полагане на хоризонтална маркировка и по договорите за производство, доставка и монтаж на пътни знаци с постоянни и променливи размери на вертикална сигнализация на републиканските пътища, включително като сключва допълнителни споразумения към тези договори, с които да измени крайния срок на действието им до подписването на нови договори със съответния предмет с изпълнители, избрани в резултат на открити процедури по реда на Закона за обществените поръчки, проведени през 2022 г., но не по-късно от 30 септември 2022 г.

Още от Built.bg:  Зелен водород, произведен със слънчева и вятърна енергия: Германия започва иновативно производство

Точка втора от проекта на решението предвижда Агенцията да предприеме всички необходими правни и фактически действия, за да бъдат своевременно и напълно завършени започнатите дейности, възложени въз основа на действащите към момента договори за извършване на поддържане (превантивно, текущо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации) на републикански пътища.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам