Бюлетин

Решението за АПИ отпадна от дневния ред на НС

Депутатите от ПГ на “Има такъв народ” (ИТН) излязоха от пленарната зала, след като от дневния ред отпадна точката, свързана с проект на решение за предприемане на действия във връзка с констатирана опасност от настъпване на невъзможност за Агенцията “Пътна инфраструктура“ да осъществява дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа. Тя бе предложение на Настимир Ананиев от “Продължаваме Промяната”.

Вчера проекта за решение трябваше да се гледа от парламента, но отпадна, тъй като нямаше доклади на съответните комисии. Това доведе до спорове между депутатите, прекъсване за кратко на заседанието и Председателски съвет, който реши темата да бъде дискутирана днес.

Предложението точката да отпадне и днес дойде от Константин Бачийски от ПГ “Продължаваме Промяната”. Той се аргументира с вчерашни разговори с представители на МРРБ. Не съм сигурен дали това предложение е за парламента или за комисията по антикорупция, посочи депутатът. Когато всичко се изясни, ще гледаме проекта в Народното събрание, каза Бачийски.

Така проектът, свързан с АПИ, отпадна и от днешното заседание. “За” бяха 108 депутати, 98 – “против”, един народен представител се въздържа.

Възражението срещу поредното отпадане на точката дойде от коалиционния партньор ИТН. Ставаме за смях с неспазване на собствените си решения, обясни председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов. Вчера бе гласувано проектът да влезе като точка днес, припомни той. Спечелилата най-много гласове политическа сила бламира собствения си министър-председател, коментира Йорданов.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам