Бюлетин

Ръководството на “Лукойл” на среща с президента Румен Радев. Какво си казаха?

Високите цени на горивата са сред водещите причини за поскъпване на всички стоки и услуги и водят до свиване на потреблението, което е загуба не само са потребителите, но и за производителя. Това заяви президентът Румен Радев по време на работни среща на „Дондуков“ 2 с представители на ръководството на енергийната компания „Лукойл“.  

„Лукойл“ е не само важна част от българската икономика, но и един от основните работодатели, също и основен производител на горива, притежаващ преобладаващ дял от пазара. От стойността на произвежданите горива зависи до голяма степен развитието на икономиката, но и на инфлационните процеси, което определя стратегическото значение на компанията за българската икономика, особено по време на криза“, отбеляза Радев.

Държавният глава увери, че назначеното от него служебно правителство търси ефективни решения за борба с инфлацията и за развитие на стабилна и предвидима икономическа среда в страната.

Вадим Воробьов, президент на ПАО „Лукойл“, посочи, че през последните дни членове на българското правителство и мениджъри от компанията са провели срещи, на които са набелязани конкретни мерки.

„Договорихме се и ще продължим да разговаряме с българското правителство за изработване на средносрочни мерки в един по-кратък период от време, за да поддържаме икономиката. Ние също така имаме разбиране за това как ще продължат нещата, но смятаме, че в първото тримесечие на следващата година е редно да създадем работна група, която да се занимава с проблемите от момента, в който ембаргото встъпи в сила“, отбеляза той.

На срещата присъства още Христо Алексиев, служебен заместник министър-председател по икономическите политики и служебен министър на транспорта и съобщенията, ръководещ новосъздадения междуведомствен кризисен щаб за енергетиката.
Снимка: БТА

Още от Built.bg:  Eвропейският парламент обяви Русия за държава, спонсор на тероризма

 

close

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам