Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Русия спира доставките на резервни части за страните, включително България

Русия ще спре доставките на резервни части за неприятелски държави и ще отнеме лицензите на ремонтни предприятия като ответна мярка за предаването на руска и съветска военна техника на Украйна, заяви пред агенция Интерфакс ръководителят на руската Федерална служба за военно-техническо сътрудничество (ФСВТС) Дмитрий Шугаев.

“По-специално, на предприятията се отнемат лицензите за право на ремонт на военна техника руско/съветско производство. Например, на редица предприятия, разположени в България и Чехия, са отнети лицензите за ремонт на хеликоптери Ми”, заяви Шугаев по време на форума “Армия-2023”.

“Доставките на резервни части и компоненти за самолети и друга техника руско/съветско производство, намиращи се в неприятелски държави, също са спрени”, каза ръководителят на ФСВТС.

Шугаев посочи, че оглавяваната от него институция следи внимателно фактите за трансфер на руска военна продукция в трети страни и предприема мерки, “засягащи не само военно-техническото сътрудничество с недобросъвестен купувач, но и изграждането на отношенията на политическо ниво”.

“Бих искал да ви напомня, че всяка доставка на военна продукция в чужбина е възможна, само след като купувачът предостави сертификат за краен потребител, в съответствие с който вносителят, наред с други неща, се задължава да не прехвърля получената продукция в трети страни без официалното съгласие на руската страна”, подчерта Шугаев.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg:  Преговорите за изграждане на газопровода "Силата на Сибир 2" между Русия и Китай са пред провал

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам