Бюлетин

Русия спира доставките на резервни части за страните, включително България

Русия ще спре доставките на резервни части за неприятелски държави и ще отнеме лицензите на ремонтни предприятия като ответна мярка за предаването на руска и съветска военна техника на Украйна, заяви пред агенция Интерфакс ръководителят на руската Федерална служба за военно-техническо сътрудничество (ФСВТС) Дмитрий Шугаев.

“По-специално, на предприятията се отнемат лицензите за право на ремонт на военна техника руско/съветско производство. Например, на редица предприятия, разположени в България и Чехия, са отнети лицензите за ремонт на хеликоптери Ми”, заяви Шугаев по време на форума “Армия-2023”.

“Доставките на резервни части и компоненти за самолети и друга техника руско/съветско производство, намиращи се в неприятелски държави, също са спрени”, каза ръководителят на ФСВТС.

Шугаев посочи, че оглавяваната от него институция следи внимателно фактите за трансфер на руска военна продукция в трети страни и предприема мерки, “засягащи не само военно-техническото сътрудничество с недобросъвестен купувач, но и изграждането на отношенията на политическо ниво”.

“Бих искал да ви напомня, че всяка доставка на военна продукция в чужбина е възможна, само след като купувачът предостави сертификат за краен потребител, в съответствие с който вносителят, наред с други неща, се задължава да не прехвърля получената продукция в трети страни без официалното съгласие на руската страна”, подчерта Шугаев.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg:  Снегопочистващите фирми, които не са се справили със задълженията си, ще бъдат санкционирани

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам