Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ще бъдат проучени възможностите за свързване на летище Варна с летище в Словения

Ще проверим възможностите за свързаност между летищата в Любляна и Варна или Марибор и Варна. Това каза словенският посланик у нас Наташа Бергел след среща с кмета на крайморския град Иван Портних. Тя допълни, че двамата са разговаряли за по-добрата свързаност между Словения и Варна и едно от сътрудничествата, които искат да се обследват, е връзка между летището във Варна и нейната страна.

Дипломатът каза, че по време на разговорите са коментирали сферите на туризма и образованието. Друга основна тема беше предизвикателствата пред някои словенски градове за развитието им като целогодишна туристическа дестинация, посочи посланикът. Тя каза още, че с кмета са обсъдили развитието на Варна и как градът преодолява предизвикателствата да се развива в посока дестинация за четири сезона.

Иван Портних и Наташа Бергел, снимка: БТА

Кметът Иван Портних каза, че е запознал госта с проектите, предизвикателствата и темите, по които работи Варна. Той каза, че Любляна е избрана за зелена европейска столица през 2016 г. и изрази надежда да има възможност да се обменят добри практики в тази посока с ръководството на словенския град.

В качеството си на посланик ще се опитам да направя всичко възможно в най-бърз порядък да организираме работна среща, така че Любляна да сподели своите добри практики в тази сфера, обясни Наташа Бергел. Тя допълни, че идва във Варна за четвърти път и смята, че градът има всички условия и предпоставки да бъде зелен. Ние ще ги подкрепим по кандидатурата им и съответно реализацията на Варна – европейска зелена столица, обобщи Бергел.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам