Бюлетин

Ще впише ли България 1 януари 2025 година като целева дата за членство в еврозоната

Снимка: БТА

България да впише в официален документ 1 януари 2025 година като целева дата за членство в еврозоната. Това предвижда проект на Постановление на Министерския съвет (МС) за изменение и допълнение на Постановление № 168 на правителството от юли 2015 г. за създаване на Координационен съвет за подготовка на Република България за членство в еврозоната. Документът е публикуван за обществено обсъждане правителствения сайт strategy.bg. Датата на приключване на общественото обсъждане е 23 октомври 2023 г.

С проекта за изменение се предлага да бъдат приети нормативни промени в Постановление № 168 на Министерския съвет от 2015 г. „с оглед създаването на предпоставки за по-ефективна и своевременна координация на управлението и изпълнението на подготовката на Република България за членство в еврозоната с оглед реализирането на целта България да въведе еврото от новата индикативна дата – 1 януари 2025 г.“

Предлага се актуализация на функциите и ръководството на някои от работните групи към Координационния съвет за подготовка на Република България, като същевременно се прави предложение за сформирането на нова подгрупа „Държавни ценни книжа“ към работна група „Макроикономически анализи и публични финанси“, която да отговаря за адаптирането на нормативната база и системите за работа с държавни ценни книжа от левове в евро, се посочва на сайта.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg:  Правителството на Израел прие споразумение за временно спиране на огъня в ивицата Газа

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам