Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Шишков: Държавата трябва да започне да създава и по-други условия за инвестиране в голямата инфраструктура

Държавата трябва да започне да създава и по-други условия за инвестиране в голямата инфраструктура и особено в магистралите. Това заяви по време на форум служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

Важно е да се направи нова стратегия не само като иновации в технологията на строителството, а и да се намери друг икономически механизъм за развитието на инженерната инфраструктура, за да може съвместно строителният бранш и държавата да имат по-голямо поле за изява и възможност за строителство, и да има краен по-качествен продукт, допълни Шишков. В тази връзка той акцентира върху потенциала на строителния бранш в България.

Снимка: БТА

Трябва да се намери по-различна форма на инвестиции между държавата и частния бранш, а защо не и между общините и бранша, базирани на ясна правна основа, допълни министърът.

Той каза това на конференция на тема “Предизвикателствата и възможностите в сферата на строителството – ролята на иновациите, новите технологии и уменията”, организирана от Камарата на строителите в България (КСБ) и в. “Строител”.

Тези дни, в телевизионно интервю, министър Шишков каза, че е необходимо е да бъде обмислен нов икономически механизъм, по който се изграждат пътищата у нас. Една от възможностите е част от магистралите да бъдат строени на концесия, каза министърът. Той посочи като възможни проекти, които могат да бъдат изградени на концесия, тунела под Петрохан и магистрала “Рила” – връзката между Ихтиман – Самоков – Дупница и продължението към границата със Северна Македония.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам