Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Шишков: Оградата на границата с Турция не е ограда, административно тя е одобрена като съоръжение

Оградата на границата с Турция не е ограда. Административно тя е одобрена като съоръжение, за което изрично е написано в закона, че се издава разрешение за строеж. Това каза служебният регионален министър Иван Шишков в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Той обясни, че през февруари 2015 г. Народното събрание е изменило закона за МВР и е променило текст, в който е упоменато, че границата може да бъде пазена с временни съоръжения, за които съоръжения на практика не се изисква издаване на разрешение за строеж по Закона за устройство на територията (ЗУТ). Месец по-късно има решение на Министерския съвет, с което е дадена зелена светлина да бъде изградено това съоръжение, не строеж, добави Шишков.

По думите му то е направено без одобряване на проекти. Има проекти, но тези проекти на практика са следени само от областните управители, каза Шишков. Той изтъкна, че нито Министерството на регионалното развитие, нито Министерството на отбраната не е издало разрешение за строеж и никой от тях не е следил обекта, като той е прехвърлен на областните управители. Според министъра оттук нататък трябва да стане ясно какво е било първоначалното задание и дали е изпълнен проектът.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg:  Министър Коритарова: АМ „Струма“ ще бъде удължена с 600 метра, на "Тракия" няма да има ремонти през лятото

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам