Бюлетин

Шишков: По новата Програма за енергийна ефективност ще трябва да се кандидатства наново

По новата Програма за енергийна ефективност ще трябва да се кандидатства наново. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков по време на изслушването му в парламентарната Комисия по енергетика относно Програмата за енергийна ефективност “Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I”. Той уточни, че съществуват няколко различни изисквания, давайки пример с тези за енергиен клас.

Освен това министърът е одобрил нова наредба, която минимално се различава от старата, за да може всички проекти, които следва да се правят във връзка с новата програма, да са покрити и от новата наредба. Тя ще бъде влиза в деня на обнародване, което се очаква да бъде в петък. Може да се ползват проучванията от старата програмата, но те трябва да се оформят по нов начин. “Малко и да е променено в норматива, всеки трябва да се съобрази”, изтъкна министър Шишков.

В Националния план за възстановяване и устойчивост е договорена мярката за саниране към многофамилни жилищни сгради. Еднофамилните ще бъдат санирани чрез новата програма за Развитие на регионите, включително и от старата програма чрез финансов инструмент, обясни служебният зам.-министър на МРРБ Десислава Георгиева.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg:  Австрия отхвърли призива на председателя на ЕК за разширяване на Шенген

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам