Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Шишков предлага изграждането на магистрала и тунел под Петрохан да се даде на концесия

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков каза днес в Монтана, че предлага изграждането на магистрала София-Монтана с тунел под прохода Петрохан в Стара планина да бъде дадено на концесия.

Според него това е много скъп проект, за който държавата няма да има възможност да отдели пари и заради това е добре да бъде даден на концесия и да бъде реализиран.  Министър Шишков коментира още:

Досега изминаха много години, в които политиците говореха за тунел, но такъв не е направен и проектът е превърнат в поредната строителна илюзия.

Той заяви, че лично е дошъл със своя екип в област Монтана, за да предложи решението за концесия на местните хора, които ще бъдат най-облагодетелствани, ако бъде изграден такъв скоростен път и разстоянието София-Монтана се съкрати с около 80 километра.

“Знам, че това предложение е различно и дори революционно, но според мен това е единственото решение, за да има магистрала и тунел под Петрохан. Досега имаше само говорене без резултат, а ние предлагаме икономическо решение, защото регионът не може повече да чака”, заяви министърът. Той съобщи, че от страна на държавата в момента се прави всичко възможно за по-бързо приключване на процедурите по ОВОС на проекта и след като това стане, то политиците трябва да вземат решение дали може изграждането на този път да бъде възложено на концесия.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам