Бюлетин

Шишков: Строителството на газовата връзка Гърция-България трябва да е готово до неделя, за да се пристъпи към Акт 15

Очакваме строителната работа по интерконектора за пренос на природен газ на България с Гърция да бъде завършена до неделя и да се пристъпи към даване на Акт 15, каза пред журналисти днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков. По-рано днес той се срещна с всички участници в строителството на междусистемната газова връзка.

Част от ангажиментите на строителя не са изпълнени. Днес имахме делови и донякъде остър разговор с него и той пое ангажимент до неделя работата да е свършена. В понеделник в 11:30 часа ще съм в Стара Загора и след това в Хасково за проверка на интерконектора.

Ние се превърнахме във втори надзор на строежа на газовата връзка. Станахме активен участник в строежа с интелектуален продукт и освен това правим най-бързо всички съгласувания по проекта, каза Шишков. В нашата работа няма никаква политика, поне за мен, аз се чувствам много повече експерт, отколкото министър, посочи той.

Утре в 10:00 часа строителите ще бъдат при областния управител в Кърджали, за да се види в кои общини има забележки към интерконектора.

При проверката ни преди няколко дни имаше да се монтира един вентилатор в акумулаторно помещение в Хасково, като противопожарна мярка. Другата ни забележка беше, че противопожарен воден резервоар в Стара Загора не е бил пълен заради теч. Строителят е обещал да довърши резервоара и да го напълни с вода. В Хасково интензивно се прави вертикалната планировка и до неделя асфалтовият път до Хасково ще бъде готов, каза Шишков.

close

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам