Бюлетин

Шишков връчи разрешително за ползване на ремонтираната част от трасето на ГКПП “Капитан Андреево”

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков инспектира граничния контролно-пропускателен пункт “Кулата” заедно със своя заместник Николай Шушков, директора на Агенция “Митници” Павел Геренски и зам.-министъра на финансите Александър Свраков.

“Това, което правим, е една мащабна програма за увеличаване на пропускателността на граничните пунктове на България”, каза пред журналисти министър Шишков и посочи, че трябва да се направи всичко възможно граничният пункт “Кулата” да бъде готов за влизане в Шенген.

Снимка: БТА

Инспекцията цели да се прецени какво и как може да се подобри при пункта, като е възложено задание за проектиране във връзка с разширяване на пътя непосредствено преди него. Целта е да има по две ленти и в двете посоки на движение.

Преди инспекцията министър Шишков връчи на директора на Агенция “Митници” разрешение за ползване на ремонтираната част от граничния пункт “Капитан Андреево”. Този пункт сме го разширили с нови две гишета, но това е много малка част, каза още регионалният министър. Той допълни, че работата на министерството е по начин, при който се издават всички необходими документи преди начало на дадени дейности и всички документи преди въвеждането в експлоатация.

На брифинга беше оповестена и информация във връзка с реконструкцията на ГКПП “Станке Лисичково”, както и дейностите, свързани с изграждането на граничния пункт “Струмяни – Берово”.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам