Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Шишков: Зимното почистване на пътищата ще бъде осигурено

Един от най-важните, за съжаление, ангажименти, защото не считам, че това трябваше да бъде най-важният ангажимент на регионалното министерство – за зимното почистване на пътищата, ще бъде осигурен, потвърди в отговор на журналистически въпрос служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков. В края на месеца или в началото на другия ще имаме подписани договори, допълни той.

Шишков представи данни за състоянието на автомагистралите на България и визията за тяхното доизграждане и развитието на пътната мрежа.

Шишков посочи, че от първия ден на работа в рамките на служебния кабинет са започнали процедурите по възлагане на зимното почистване, но те изискват определено време. Всички фирми, които са кандидатствали, като към днешна се знае и класирането им, са си направили сметката да осигурят необходимите материали за зимната поддръжка на пътищата, допълни той.

В отговор на въпрос какво се случва с Акт 16 за интерконектора с Гърция министърът съобщи, че обектът ще бъде въведен в експлоатация в срок с всички необходими документи. Днес ще завърши работа комисията, утре ще има разрешение за ползване, добави Шишков.

В отговор на друг въпрос министърът съобщи, че другата седмица ще бъде пуснат в експлоатация участъкът “Шумен – Белокопитово”. За магистрала “Струма” и тунела “Железница” министърът каза, че има готов идеен проект за укрепване на свлачището.

От МРРБ съобщиха, че по магистрала “Европа”, в участъка при ГКПП Калотина, се работи, като срокът ще бъде удължен, но се работи за това до края на годината да бъде пуснато директното трасе, а останалите дейности ще се изпълняват поетапно след това.

Още от Built.bg:  758 жилища в 11 многофамилни сгради са обновени по Националната програма за енергийна ефективност

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам