Бюлетин

“Шнайдер електрик” подкрепя възстановяването на катедралата “Нотр Дам”

Снимка: Шнайдер електрик”

Гигантът в електрическото оборудване и промишлената автоматизация “Шнайдер електрик” (Schneider Electric) и френската държавна агенция, отговаряща за възстановяването на катедралата “Нотр Дам” в Париж, подписаха споразумение за спонсорство, според което компанията се ангажира да допринесе за възстановяването на катедралата чрез непарични дарения.

Това обявиха от “Шнайдер електрик” в съобщение, получено в БТА.

Пожарът, случил се на 15 април 2019 г., нанесе сериозни щети на катедралата и предизвика вълна на солидарност, в която се включва и “Шнайдер електрик”.

Компанията се ангажира да предостави своя опит, най-съвременни решения и оборудване, необходимо за обекта.

Това включва и внедряване на система за сградно управление (BMS), т.е. всички инструменти за енергийно управление и контрол на консумацията на енергия. Сензорите, контролерите и логическите контролери, шините и свързаният софтуер ще позволят на операторите на катедралата да регулират прецизно консумацията й на енергия, посочват от “Шнайдер електрик”.

В допълнение към осигуреното оборудване, компанията поема и поддръжката на електроразпределителните системи на обекта, както и проектирането, инженеринга, пускането в експлоатация и програмирането на инсталираните системи и обучението на бъдещия персонал.

“За “Шнайдер електрик” участието в реставрацията на катедралата “Нотр Дам” в Париж е не само техническо, но и човешко предизвикателство”, казва Жан-Паскал Трикоар, президент и главен изпълнителен директор на дружеството. “Това ни дава възможност да внедрим нашите най-иновативни и сигурни решения за енергийно управление в услуга на емблематичен обект от изключителна важност за гражданите на Франция и света”, добавя той.

“Благодарим на “Шнайдер електрик” за подкрепата при възстановяването на “Нотр Дам”. Захранването на този културно-исторически паметник е голямо предизвикателство за възстановителните работи, които ще позволят катедралата да отвори отново през 2024 г.”, отбеляза Филип Жост, заместник-генерален директор на държавната агенция за реставрацията на “Нотр Дам”.

Още от Built.bg:  ЕП ще гласува днес кандидатурата на Илиана Иванова за следващ еврокомисар от България

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам