Бюлетин

Швейцария откри кампания за доброволно пестене на енергия

Швейцарското правителство даде ход на кампания за доброволно пестене на енергия, за да стимулира потребителите и бизнеса с оглед на очертаващия се недостиг на газ и електричество през зимата, предаде Ройтерс.

В кампанията под мотото “Енергията е оскъдна. Нека не я пилеем” участват повече от 40 партньори от обществения и частния сектор. “Целта на кампанията е да убеди хората да участват доброволно в пестенето на енергия и да не се допусне страната да стигне до ситуация на недостиг”, посочва правителството в специално изявление по темата.

Кампанията посредством плакати, уебстраници и социални медии ще продължи до април. Тя ще предлага различни начини да намаляване на търсенето и потреблението на енергия, като например намаляване на термостатите, използване на по-малко гореща вода и изключването на електроуреди и осветление, когато ползването им не е наложително.

Миналата седмица Швейцария определени доброволна цел за намаляване на потреблението на газ от 15 на сто за зимата. През юни правителствен служител заяви, че може да се прибегне до ограничения, ако другите мерки се окажат неефективни.

В Швейцария газът съставлява около 15 на сто от цялото енергийно потребление на страната. Около 42 на сто от него се ползва за отопление на домакинствата, а останалото – от промишлеността и транспортния сектор.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам