Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Скоро Европейската инвестиционна банка ще изготви окончателно становище за изграждането на детската болница в Бургас

Снимка: Община Бургас

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) ще изготви окончателно становище за финансовата и институционална устойчивост на проекта за изграждане на нова детска болница в Бургас. Това трябва да се случи до няколко седмици, с което ще се финализира и договорът за строителството на лечебницата за активно лечение на детски болести.

Информацията беше съобщена днес по време на среща между представители на Община Бургас и мисия на Европейската инвестиционна банка като част от последния етап от преговорите по реализацията на проекта.

С окончателното становище на ЕИБ на практика се слага и край на проучванията, извършвани от институцията за финансовата стабилност на Общината, на възможностите ѝ за обслужване на финансовата подкрепа и цялостното съдържание на проекта за създаване на детската болница в Бургас, уточниха за БТА от пресслужбата на местната администрация.

По време на днешните разговори стана ясно, че общата оценка на експертите е, че проектът е добре подготвен и мотивиран. Взети са предвид всички обстоятелства, които следва да бъдат отчетени при реализиране на подобна голяма и комплексна инвестиция. Едновременно с това са предвидени и адекватни мерки за реакция при възникване на форсмажорни обстоятелства по време на изграждане на болницата.

Високо оценена беше и подкрепата от страна на екипа от чуждестранни експерти на IDOM, осигурени с помощта на Европейската банка. По време на посещението си в Бургас експертите от ЕИБ се запознаха и с подробностите за терена за бъдещата болница, която предстои да се изгради в непосредствена близост до Университетска многопрофилна болница за активно лечение – Бургас, посочиха от администрацията.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам