Бюлетин

Служебният кабинет отпуска 30 млн. лв. за третата линия на метрото

Със свое постановление правителството одобри допълнителен трансфер в размер до 30 млн. лв. по бюджета на Столичната община за изграждането на третата линия на метрото в София, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Става въпрос за изграждане на участъка – ул. “Шипка” – ж.к. “Гео Милев” /район “Слатина”/ – зала “Арена София”/”София Тех парк” – бул. “Цариградско шосе”, както и за проектиране, доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на системи за контрол и управление на влаковото движение, комуникации и перонни преградни врати.

Необходимите средства ще бъдат осигурени за сметка на намалението на разходите по централния бюджет за 2022 г. за изпълнение на политики по Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г. и увеличение на разходите по централния бюджет за 2022 г. за изпълнение на политики по същия закон.

БТА припомня, че разширението на третата линия на софийското метро под бул. „Владимир Вазов” в район „Подуяне“ започна през март тази година. През 2020-2021 г. приключи строителството на Етап 1 и Етап 2, включващи изграждането на трасето от „Овча купел” до „Хаджи Димитър“, с дължина 12 км и 12 метростанции. С разширението на третата линия се осигурява удобна връзка на източните квартали на столицата “Хаджи Димитър”, „Сухата река” , „Левски Г“  и „Левски В”, в които живеят и работят около 90 000 души, с центъра и западните части на града.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам