Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Снегопочистващите фирми, които не са се справили със задълженията си, ще бъдат санкционирани

Предстои снегопочистващите фирми, които не са се справили със задълженията си да бъдат санкционирани. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по bTV министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков. Той не обяви колко са тези фирми и какви ще санкциите.

„Навсякъде, където има констатирани нарушения, ще бъдат санкционирани. Справихме се относително добре, не мога да отрека трудностите в Северна България, имаше снегонавявания, силни ветрове, които доведоха до затварянето на пътната мрежа в редица области. Отчитам, че основната цел е по-добро взаимодействие между държавните органи, които отговарят за подобни кризи“, каза Цеков.

Според него държавата се е справила относително добре със зимната обстановка.

„Не мога да отрека трудностите. За да изчистим пътищата, е необходимо те да са относително сухи, да е спрял снегът, и да са чисти от тежък трафик. Това означава, че трябва да се въвеждат превантивни мерки за спиране на тежкотоварния трафик поне временно, за да се даде възможност да бъдат почистени пътните артерии“, коментира регионалният министър.

Той коментира и новата магистрала, която трябва да свърже Русе с Велико Търново през Стара планина и да се свърже с „Тракия“ и „Марица“.

„Някога трябва да стане част от големия коридор от Егейско до Балтийско море. За първите два участъка от трасето, сключените договори са за около 1,5 млрд. лева. За последния трети участък – от Бяла до Велико Търново – тепърва ще се обявява обществена поръчка, но прогнозите са за над 1,5 млрд. лева“, обясни регионалният министър.

За избора на име на магистралата ще се проведе анкета, заяви Цеков. „Янтра” е едно от възможните имена на бъдещата магистрала. Властта ще направи обществено допитване за името.

Още от Built.bg:  Николай Денков и Мария Габриел ще се срещнат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън

Според регионалния министър до 2030 г. е реалистично България да има завършени магистралата от Видин до Ботевград и магистрала „Струма“ през Кресненското дефиле.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам