Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СОС разглежда близо 4 млн.лв. за инвестиции в общинска инфраструктура

Снимка: БТА

Столичният общински съвет (СОС) ще обсъди на утрешното си заседание близо 4 млн. лева инвестиции в общинска инфраструктура, съобщиха от пресцентъра на Съвета.

В последното редовно заседание за мандата, СОС ще разгледа предложения за финансиране от Специализирания общински приватизационен фонд на обща стойност 3,9 млн. лева. С 60 хиляди лева ще се финансира ремонт на спортно игрище в село Лозен, район „Панчарево”.

Близо 880 000 лв. са предвидени са обновяване и ремонт на паркинги и тротоари, находящи се на територията на район „Илинден”. Като мотив, вносителите на доклада посочват, че основен приоритет на районната администрация е обновяването и ремонта на паркинги и тротоари на територията на района, според съвременните европейски изисквания за безопасност и достъпна градска среда. Затова ще бъдат извършен ремонт на 7 междублокови пространства в ж.к. „Захарна фабрика” и на още 3 в квартал „Илинден”. Ще бъде извършен ремонт на паркинга и тротоара пред читалище „Гоце Делчев”, както и пътно платно на ул. „Цар Иван Александър”, между бул. „Константин Величков” и ул. „Галичник”. Общата сума на дейностите възлиза на 135 хиляди лева.

Общинските съветници ще обсъдят и предложението да бъдат отпуснати 2,7 млн. лева на район „Витоша” за изграждане и оборудване на сграда, предназначена за училище с актова зала и детско заведение в квартал „Манастирски ливади  – Запад”. В проекта е включено изграждане на училище с капацитет за 21 учебни паралелки – 3 паралелки по 7 класа (от 1-ви дo 7-u клас, включително) от по 26 деца в паралелка; – детско заведение за 4 групи, всяка от които от по максимум 22 деца; – многофункционална зала „Дом на българите, живеещи в чужбина “Родна стряха””, с минимален капацитет 100 места за посетители, заедно с прилежащата към сградата инфраструктура, както и обзавеждането и оборудването на отделните корпуси в сградата, съобразно тяхното предназначение.

Още от Built.bg:  Отбелязваме деня на Европа - в сянката на евроизборите

324 130 лв. са предназначени за ремонти на сгради – общинска собственост.

През юли СОС одобри отпускането на близо 5 млн. лв. от Специализирания общински приватизационен фонд за облагородяване на средата в града и повишаване на качеството на живот на столичани.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам