Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Специализираният общински приватизационен фонд ще отпусне близо 3 млн. лв. за ремонт на детски градини и училища в София

Столичният общински съвет ще разгледа предложение на Стефан Марков, председател на финансовата комисия към СОС и на зам.- кмета по финанси Дончо Барбалов за отпускане на 2 826 850 лв. от приватизация за ремонти на сгради на детски градини, които се нуждаят от обновление, съобщиха от пресцентъра на СОС.

Зам.-кметът по строителството Ангел Джоргов е изискал от всички районни кметове да предоставят справка за проекти и обекти в кварталите за включване в инвестиционната програма, във връзка с подготовката на бюджета на Столичната община,

Постъпилите предложения възлизат на 131 млн лв., от които 92 млн. за детски заведения. Извършен е преглед на всички, за да се установят обектите с най-неотложните нужди и е изготвен поименен списък за финансиране. В него попадат 12 детски градини в районите “Красно село”, “Възраждане”, “Сердика”, “Подуяне”, “Изгрев”, “Младост”, “Витоша”, “Връбница”, “Панчарево” и “Банкя”, детска ясла номер едно и четири училища в районите “Слатина”, “Триадица”, “Искър” и “Връбница”.

Ремонтните дейности предвиждат вътрешно и външно обновяване, подмяна на сградни инсталации, поправка на покриви, мерки за енергийна ефективност и др.

Стефан Марков, председател на Комисията по финанси и бюджет към СОС, коментира още, че Столичната община има последователна политика за поетапно обновяване на образователната инфраструктура във всички райони на града. Съветът за управление на приватизационни фонд е разгледал внимателно всички постъпили предложения и решил да отпусне средства за обновяването на общинската собственост и най-вече за създаване на удобна и красива среда за децата.

 

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам